WIE IS GABRI*L EN WAT IS ZIJN MUZIKALE VERHAAL?


GABRI*L is 37 jaar geleden geboren in Tilburg. Hij is al heel wat jaren dj, maar dat is niet waar zijn muzikale verhaal begon. Die begon namelijk bij zijn oma op haar orgel toen hij een jaar of 4 was. Waar zijn zusje, neef en nichtjes een beetje op dat ding aan rammen waren, wilde hij graag zijn dat oma hem op haar orgel leerde spelen. Zijn oma kreeg zelf les en vertaalde die les weer naar GABRI*L en zo leerde hij op de zelfde wijze spelen. Al snel kwam zijn oma er achter dat GABRI*L in de wieg gelegd was voor het maken van muziek. Zij speelde iets één keer voor en hij speelde het gelijk na. Toen GABRI*L 6 werd kreeg hij zijn eerste keyboard van zijn ouders en toen hij 10 was, opende muziekschool Grosveld bij hem om de hoek haar deuren. Tot die tijd leerde hij zichzelf op gehoor orgel, keyboard en piano leren spelen.

 

Vanaf dat moment kreeg GABRI*L  les bij muziekschool Grosveld en is hij noten gaan leren lezen. Hij ging optreden op open dagen van de muziekschool en ook op andere locaties ging hij Grosveld vertegenwoordigen met meerdere leerlingen van deze muziekschool. Één van deze andere locaties was de stads Schouwburg van Tilburg. Ondertussen kreeg hij op zijn 13e het idee om plaatjes te gaan draaien. Dit kwam voort uit de vraag van zijn ouders of hij tijdens een bbq/feestje (die zij gaven om mensen te bedanken die hun met de verbouwing geholpen) wilde zorgen dat de muziek aan bleef. Zeg maar CDtje erin en wanneer deze afgelopen was, weer een nieuw CDtje erin en op play drukken. Na deze middag wist hij het, GABRI*L wilde dj worden! 

 

Na deze ervaring en dit uitgesproken te hebben naar zijn ouders, vertelde zijn vader dat hij vroeger zelf ook dj was geweest en dat hij draaide op schoolfeesten. Hij liep naar de zolder en kwam naar beneden met een paar disco lampen die hij bewaard had. Deze gaf hij aan GABRI*L en vanaf dat moment wist hij het zeker. Dit is wat hij wilde gaan doen! Hij is heel veel gaan oefenen en dit was nog zonder te mixen. Hij had twee stereo(torens) naast elkaar gezet met beide twee speakers. Hij zette 1 nummer op de ene stereo aan en als die afgelopen was zetten hij op de andere het volgende nummer aan zonder dat de muziek stil viel. Wat voelde GABRI*L zich toen een baas! Tot vervelens toe van zijn ouders heeft hij uren/dagen/maanden lang geoefend en af en toe deed niets van zijn apparatuur het niet meer. Dat kwam dan omdat zijn vader en moeder het beu waren en de schakelaar in de stoppenkast uitschakelde.

 

GABRI*L bleef ook actief op de muziekschool en had de luxe dat zijn muziek leraar (Dave Hanhart) een eigen studio had. Hier heeft hij zijn eerste remix cd opgenomen toen hij 14 jaar was. Deze bestond uit het mixen van ritmes uit zijn keyboard met fills, breaks en in- en outro's. Deze namen ze samen op en daar werd een cd van gemaakt. Toen GABRI*L 15 was begon hij in bandjes te spelen die Grosveld had samengesteld, met als doel dat je met andere muziekanten leerde samenwerken. Toen hij 16 was kwam hij als toetsenist in een soul/funk cover band die gevormd was vanuit de muziekschool. In het begin was dit bedoeld om ervaring op te doen en speelde ze op open dagen van de muziekschool en op optredens/concerten die de muziekschool gaf in onder andere pop tempel 013 in Tilburg. Ook ging hij in die tijd regelmatig met de band van zijn Dave (zijn muziek leraar) mee om zo te kijken, te leren en ervaringen op te doen. Op een gegeven moment kwam het moment dat de band van Dave het een goed idee vond als ik in de pauzes mijn dj skils ging laten zien en kwam er een samenwerking waarbij je GABRI*L als pauze dj kon boeken. Dit bracht hem naar gave locaties zoals het Chassé Theater in Breda en het Efteling Theater waar hij toen hij 17 jaar was stond te draaien voor 2000 mensen.

 

In die tijd begon ook zijn eigen coverband een volwaardige band te worden.Ze begonnen naast de geregelde optredens van Grosveld ook zelfstandig op straatfeesten, bedrijfsfeesten en in cafés te spelen.  Op een gegeven moment stonden ze zelfs in het voorprogramma van Nick & Simon in het Reeshof park (Tilburg). Je kunt jezelf vast voorstellen hoe druk dat hij het op een gegeven moment had, maar wat was het allemaal gaaf! Omdat hij het nog niet druk genoeg had ging hij naast het repeteren en optreden met zijn band en de dj boekingen met de band van Dave, ook toch maar eens beginnen aan een eigen "drive in show". Dit werd de start van het draaien op bruiloften, privéfeesten en bij sportverenigingen. In het begin leek het allemaal nog wel te combineren, tot dat GABRI*L op zijn 18e gevraagd werd om als vaste vrijdagavond dj te gaan draaien in Feestcafé de Prins in Tilburg. Daar kwam al snel ook de donderdagavond bij waardoor er steeds vaker een stand-in voor mij met mijn band mee moest.

 

Toen GABRI*L 19 was heeft hij de moeilijke beslissing moeten maken om met één van de twee te stoppen. Want ondertussen was de zaterdagavond er als dj vast bijgekomen en begon hij ook door andere cafés en clubs geboekt te worden. Hij stond aan de voet van een mooie carrière als DJ en dat is dan ook zijn keuze geworden. Af en toe is hij nog wel eens benieuwd hoe zijn leven eruit had gezien als hij de beslissing andersom gemaakt had, maar hij heeft absoluut geen spijt van de keuze die hij gemaakt heeft! Zijn muzikaliteit, opleiding en ervaring als toetsenist komen goed van pas tijdens het maken van remixen, bootlegs, mash-ups en ook tijdens studio sessies met betrekking tot het produceren van eigen muziek. Hij heeft tot op de dag van vandaag al een hele mooie weg mogen bewandelen met vele nationale en internationale optredens in cafés, clubs en op evenementen. Dit alles heeft GABRI*L gemaakt tot de persoon, muzikant en dj die hij vandaag de dag is.